fbpx
Nyheder

Drømmen om et lavenergihus

I efteråret 2018 købte Katrine og Bo en grund i Virum med drømmen om at rive det eksisterende hus ned og bygge et nyt lavenergihus med en vedvarende energikilde.

I det område af Virum, hvor grunden ligger er der tilslutningspligt til naturgasnettet og eftersom naturgas er et fossilt brændstof, hang dette ikke sammen med drømmen om et bæredygtigt hjem med naturlige energikilder. For at få dispensation fra tilslutningspligten til naturgasnettet, krævede det, at det nye hus opfyldte bygningsreglementets 2020-klasse.

 

"Vi kontaktede Ingeman Fischer, da vi havde brug for hjælp til dels granskning af tilbud på opførsel af vores nye hus fra entreprenør, dels valg af energikilde samt udarbejdelse af energirammeberegning, der kunne opfylde bygningsklasse 2020 med høje krav til bla. isoleringen af vores hus, der indeholder store vinduespartier" 

 

Konkretisering af ideer og bygbare løsninger

Efter granskning af tilbud fra entreprenør samt udarbejdelse af energirammeberegning, blev løsningen højisolering af huset, opvarmning via luft til vand-varmepumpe, mekanisk ventilation samt solceller på garagetaget. Katrine og Bo undgår nu tilslutningspligten til naturgasnettet og får det bæredygtige hjem de altid har drømt om.

 

Projektet skrider fremad, det gamle eksisterende hus på grunden er revet ned og lige nu er entreprenøren igang med at grave ud til støbning af fundamentet og vi ser frem til at fortsætte som rådgivere på projektet, hvor vi skal føre byggeteknisk tilsyn.

 

"Kommunikationen har været helt skarp og det har været en stor hjælp at have en energirådgiver med inde over projektet, der har kunnet fungere som bindeled mellem alle parter" fortæller Katrine, der hele tiden har følt sig opdateret på projektet og hvorhenne i processen de befandt sig.

 

På forkant med bygningsreglementet

For at få det bedst mulige lavenergihus i mange år fremadrettet, bestræber vi os på fra starten af at være på forkant med kravene i bygningsreglement, der hele tiden skærpes. Dette skyldes, at branchen hele tiden bliver bedre og bedre til at bygge med byggematerialer, der også hele tiden forbedres, hvilket igen stiller øgede krav til bygningsreglementet.  

 

”De krav der især er fokus på lige nu er kravene om et godt indeklima, altså med andre ord, at luften er ren. Det betyder, at der skal installeres et ventilationssystem, der kan sørge for at rense luften.” Forklarer Morten Elkjær, energiteknolog hos Ingeman Fischer.

 

Morten der til daglig arbejder med at finde alternative bæredygtige løsninger til klimaskærmen fortæller, at han tydeligt mærker, at folk tænker meget mere over, hvor deres energikilde kommer fra og efterspørgslen på vedvarende energi og lavenergihuse er stigende.

 

”Der er ikke to byggerier, der er ens og alt afhængig af grundens størrelse, konstruktionen og den økonomiske ramme, går vi ind og rådgiver, finder frem til alternativer og den bedst mulige løsning.”

 

Drømmer du om et bæredygtigt hjem, så ring til os på 7070 15 31 eller kontakt os her og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig.