fbpx
Nyheder

Turen går til Fyn

Mere præcist til Vindegade i hjertet af Odense, hvor vores svendborgensiske byggeleder Lau, der både arbejder på Fyn og Sjælland, skal føre tilsyn på charmerende byhus.

Byhuset er opført i midten af 1800-tallet med typiske skæve gulve og klassisk fynsk charme i bedste H.C. Andersen-stil. Da bygningen er bevaringsværdig skal al ombygning, modernisering samt ny bebyggelse ske i overensstemmelse med lokalplanen. Dette betyder, at facaden skal bibeholdes i oprindelig stil for at bevare gadebilledet i Vesterbro-kvarteret.

 

Byhuset har dog flere renoveringer på bagen, bl.a. en tilbygning i slutningen af 1800-tallet, en sammenlægning af stue og 1. sal i 2011 og ejerne til huset kan fortælle, at bygningen tilbage i 70'erne fremstod som så faldefærdig, at det medførte mange klager fra bange naboer, der frygtede for at huset ville styrte sammen. Huset er sidenhen blevet renoveret og moderniseret og kan nu se frem til endnu et løft, der omfatter indvendige omforandringarbejder med udvidelse af køkkenalrum for bedre udnyttelse af stueetagen.