fbpx

Grafisk Maskinfabrik, Klintehøj Vænge

Lokalitet: Birkerød
Periode: 2019
Bygherre: Grafisk Maskinfabrik a%S
Rådgivingsform: Energirenovering

Reference historie

Produktions Direktør Peter Andersen, Grafisk Maskinfabrik A/S

Energirådgivning, energioptimerende renoveringsforslag og varmetabsramme

Vi kan omlægge med god samvittighed

Vi ønskede en samlet vurdering af varmeøkonomien i bygningen og et overslag over, hvor meget det ville koste virksomheden at drive produktionen med strøm, el og varme.

 

Ingeman Fischer hjalp os med den energitekniske viden vi ikke selv havde på området, udarbejdede en dybdegående energirapport over bygningen og svarede på alle spørgsmål vi måtte have undervejs.

Om virksomheden     

Grafisk Maskinfabrik er en af Danmarks førende producenter af avancerede for- og efterbehandlingsanlæg til digitale labelprint.

Hvad fik jer til at tage fat i Ingeman Fischer?

Vi havde længe overvejet at flytte virksomhed og produktion til andre lokaler og havde kigget på nogle lagerbygninger med tilhørende kontorbygning, der var oplagte til formålet.

 

Vi vidste dog, at det ville blive nødvendigt med en større renovering for at efterkomme de miljømæssige krav, der er når man omlægger fra lager til produktion, hvor der jo er mennesker der skal trives under forholdene i det daglige arbejde. Vi var derfor i tvivl om, om omlægningen ville være en god investering og hvad det ville kræve rent økonomisk i forhold til udgifterne at produktionen med el, strøm og hele molevitten.

Hvad har Ingeman Fischer helt konkret hjulpet med

Ingeman Fischer udarbejdede et komplet økonomisk overblik over bygningens samlede energitilstand, energioptimerende renoveringsforslag og forslag til hvordan vi ville kunne omlægge lagerbygningerne til produktion og arbejdsplads, hvor 100 ansatte skal kunne arbejde under de rette forhold hvad angår indeklima, temperatur m.m.

Hvordan hjælper energirapporten jer?

Vi har nu et godt overblik over bygningens energitilstand. Rapporten har gjort os i stand til at vurdere om beslutningen er en investering rent økonomisk og vi er helt trygge ved beslutningen om at flytte virksomhedens produktion til den ældre lagerbygning – vi ved hvordan vi skal gribe omlægningen an og hvad der kan lade sig gøre i forhold til konstruktionen, i forhold til materialevalg og i forhold til det arkitektoniske.

 

Det har været guld værd at have Ingeman Fischer med på projektet som energirådgiver.

Fremhævede kvaliteter

  • Stor ekspertise på området
  • Gode til at formidle fagteknisk viden
  • Grundig gennemgang
  • Løsningsorienteret
  • Højt kvalitetsniveau