fbpx

3003 Ejendomme ApS, Skovringen

Lokalitet: Vedbæk
Periode: 2019
Bygherre: 3003 Ejendomme
Rådgivingsform: Arkitektbistand

Ejendomsselskabet 3003 Ejendomme ønskede delvis nedrivning og renovering af fritliggende enfamilieshus med henblik på videresalg. De eneste krav var et moderne hus med blikfang og lækre detaljer. Der var derfor rig mulighed for at udfolde sig kreativt, da Ingeman Fischer blev valgt til at varetage skitseprojekt, myndighedsprojekt og hovedprojekt.

 

På grunden lå der en ældre ejendom opført i 1959 med et samlet areal på 125 m2. Idéen var, at rive så meget som muligt ned af den eksisterende ejendom, bibeholde fundamentet samt udvendige bærende vægge og bygge ovenpå for at få mest muligt ud af bebyggelsesprocenten.

Bebyggelsesprocenten udelukkede, at en 2. sal kunne etableres ovenpå det eksisterende fundament.  Dette løste vi ved at bygge en 1. sal med stor tagterrasse, da terrasser ikke medregnes i bebyggelsesprocenten.

 

For at overholde reglerne om højdegrænse ind mod naboen, valgte vi at sænke facaden og lave skråt tag for at give huset karakter af noget større og for yderligere at udnytte bebyggelsesprocenten.

 

Tre pejse skulle installeres, en på tagterassen, en indvendigt og en udvendigt. Skorstenen blev derfor et vigtigt element i husets design og markant i og med at den adskiller tagterrassen med det resterende. 

 

Resultatet er et moderne og funktionelt hus med lækre detaljer, flydende overgange fra rum til rum, store elementer, skydedøre i stueplan mod haven, der åbner helt op til terrassen.

 

3D renderinger er venligst udlånt af flowstudio.dk